lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014, luukku 6

Mulle tärkeitä hevosia

Tästä luukusta tulette löytämään lyhyen infon ja mahdollisuuksien mukaan kuvan (ja jopa linkin heppaan tai sukupostiin?) miltei jokaisesta mulle tärkeästä hevosesta tai ponista. Jos joku jostakin hepoisesta tietää nykyistä olinpaikkaa tai muuta, otan tiedon avosylin vastaan!

Roos "Roosa"

Roosa oli muistini mukaan rautiaanpäistärikkö ponitamma, joka oli mun ihan ensimmäinen hoitoponi. Se oli vuonna 2009, ja ehdinki nauttia hoitajana olosta vain parisen viikkoa, ennenkuin Roosa myytiin, kun talli vaihtoi omistajaa Timolta Jennille. Täältä löytyy sivulta kolme oikealta ylälaidasta kuva Roosasta. Roosa on ilmeisesti majaillut joskus Sailan tallilla, missäköhän mahtaa mennä nykyään, vai liekö enää edes hengissä?

Vanilla

Vanilla oli mun uusi hoitoponi heti sen jälkeen, kun Jenni aloitti. Vanilla oli kimo tamma, muistaakseni eestinponi. Se oli tyyliä kaasu löytyy - jarruja ei, enkä pienempänä oikein uskaltanut sillä ratsastaa. Myöhemmin se alkoi olemaan aika yreä karsinassa, joten hoitoponi lähti vaihtoon.

Ketku

Ketku oli aivan ihana suokkipallero! Se taitaa edelleen asustaa suosikkilistani kärjessä. Mua harmitti aivan pimeästi, kun se myytiin pois ratsastuskoululta. Ketku oli n. 155 cm korkea rautias läsipäinen suokkiruuna.

Sukuposti

Axu

Axu on eestiläinen poniruuna, joka oli Jennin aikana ratsastuskoululla. Hoidin sitä jonkun aikaa. Axulla oli ihana ratsastaa, se on opettanut mulle triljoona asiaa ratsastuksesta!

Amanda VIII "Amanda"

Amanda on Ketkun jälkeen minulle kaikkein rakkain hoitoheppa, lehmäponi. Eestiläinen tamma, joka osasi tarpeen tullen olla sikojen isoäiti. Silti se vaan oli niin ihana <3. Sitä on törkeä ikävä!

Sukuposti

Baldersbrå "Nappi"

Nappi oli mun toinen vuokraheppa, myöhemmin ylläpitoponi. Nappi oli syntynyt vuonna 1998. Se oli liinakko "Nalle Puh" ja tositositosiTOSI rakas mulle. Aloitin Napin vuokrauksen syyskuussa 2012. Nappi siirtyi vihreämmille laitumille kesken ratsastuksen 6.9.2013. Ikävä on kova!

Sukuposti

Stellari "Suppi"

Suppi on Ressun tallikaveri, Napin vanha tallikaveri. Suokkitamma, jota Emppu aktiivisesti liikuttaa ja hoitaa. Järin paljoa en ole Supin kanssa puuhaillut, mutta tarpeeksi paljon, jotta se on tärkeä.

Lennon Loiste "Loiste"

Loiste oli pullea suokkitamma, joka tuli meille ylläpitoon Napin siirryttyä pilvien päälle. Loiste saapui pari kuukautta Napin lähdön jälkeen, ja lähti Ressun tulopäivänä, 6.1.2014, takaisin kotiinsa. vaikka se aikamoinen poni olikin, tavallaan sitä kaipaa takaisin!

Record "Ressu"

Ressu on sitten eestinponi-connemara -risteytys, joka tuli Loisteen ylläpidon jälkeen tallille. Ostimme Ressusta puolet jossain vaiheessa toukokuuta (?).  Ressu on musta ruuna. Tällä hetkellä en käy Ressun luona laisinkaan, katsotaan tuleeko sitä päivää koskaan enää. Tärkeä ja rakas, paras ystävä <3

Sukuposti

Ferrari
Ekaa kertaa Ferrarin selässä

Ferrari on ratsastuskoulun poni, ehdoton lempparini, joka varmasti onkin täältä jo ilmi käynyt. Ferrari on kimo tamma, ilmeisesti alle kymmenvuotias. Vaikka siitä ei liiemmin tietoa ole minulle irronnut, se on silti ihana <3.


--

Tässä suurin osa isoista rakkauksista. Jätin mainitsematta ne, kenen omistajan anssa ei ikinä ole sovittu kuvien, nimen yms. julkaisemisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti